Volg en Like ons op 

De Patatten zijn elk duizend jaar oud. Zij berijden paarden, die behangen zijn met goud en zilver. Gestolen van de Moren. Dat kon in die tijd nog. Ook de rijk behangen paarden, elk anders van couleur, hebben een onnatuurlijk lang leven. Als zij door de straten rijden, hoort niemand het geklipklop der paardenhoeven, omdat het spookpaarden zijn. Verstandigerwijs zijn hun oogen afgedekt en kan men de rossen niet rechtstreeks in de oogen kijken, anders zoude men krankzinning worden.
Wat echt waar is, is dat reeds genoemde Patatten hun kunsten zullen vertoonen op een belangrijk festival, waar diverse metal-grootheden, zoals Saxon, ook ten tonele zullen verschijnen.
Als U, weblezer bij zichzelve denkt, Saxon, daar heb ik nog nooit van gehoord, dan kunt u beter maar de computer afsluiten en een lange wandeling gaan maken. U mag dan nooit meer muziek luisteren.
Het wordt een duister en walgelijk festival, waar men metalmuziek beluistert (vaak aangemerkt als 'Duivelsche muziek') en alleen maar bier drinkt. Iets anders hebben ze er niet. Als ick het goed heb begrepen schenken ze het bier ook uit in van hersenen ontdane schedels. Maar zeker weten doe ik het niet. Wellicht zijn het slechts artefacten die op van hersenen ontdane schedels lijken.
Kort gezegd, Patatje Metal komt optreden op dat liederlijke 'Biermetalfestival' dat men organiseert op 5 oktober 2019.

Waar? Het Klokgebouw te Eindhoven
Wanneer? Zaterdag 5 oktober 2019
Kledingadvies: De mannen trekken een zwarte leederen broek aan en proppen een grote sportkous in hun onderbroekje. Hun bovenlichaam vetten zij in met varkensvet.
De dames ... Komen er dames? Zo ja, dan kunnen zij het besten zichzelve uitdossen in prinsessenkleren. Of gewoon niks.

De Patatalomaniakken moeten altijd eerst opgegraven en afgestoft worden voordat ze ingezet kunnen worden als rockende entiteit.
De Stoïcijnse Bennie Rijman draagt daarvoor zorg. Bij nacht en ontij gaat hij naar de betreffende graven, holen, dubbele muren en van die huisjes die je op een begraafplaats ziet.
Marco Borsatan (die ingemetseld is in een huisje ergens op de Kempen) wordt als eerste weer tot leven gewekt. Hij doet dienst als drilsergeant om de andere Patatjes weer een beetje in muzikale vorm te brengen.
Ondertussen, in Beerse, net over de grens, worden de plannen gesmeed om hun jaarlijkse rockparty SummerJam post-Corona weer doorgang te laten hebben.
En zo, als de schikgodinnen het ook willen, geschiedt het, dat de Patatjes van Metaal Beerse en omstreken vergasten op een onheilige partij wanklanken, die zo gerangschikt zijn, dat het net lijkt of ze Nederlandstalige liederen aan het voortbrengen zijn.
(De Patatje Metal-frequenteerder weet ook dat katten en honden, maar ook groot vee, dagenlang van slag is. Jongetjes en meisjes huilen de hele dag door. Iedereeen weet dat er iets niet in de haak is, maar niet iedereen legt het verband met de onooglijke lelijkerds van Patatje Metal.)
Dat is weinig wervend, hè? Niettemin doet u er goed aan dit zelf en met eigen ogen te komen aanschouwen. Dan kunt u op zijn minst zeggen: ik was er zelf bij. Het was heus zo erg niet. (Maar intussen wel elke nacht het licht op de overloop aanlaten.)


Waar? Beerse
Wanneer? 28 augustus 2021
Meer info? summerjambeerse.com
Wat moet ik aan? Niet van die lullige lelijke kleren. Doe nou maar een beetje moeite. Beetje parfum erbij. Wahnsinn!